3+1 lehetőség karácsonyra, amikor az ajándékozás egyben adományozás is

Búza Viktória
Szerző: · 2017-12-18 | 11:44· Fókusz

Sajnos napjainkra a karácsony leginkább a fogyasztás ünnepévé degradálódott. Bárhova nézünk, mindenhonnan az árad felénk, hogy vásároljunk, fogyasszunk minél többet, minél többért. Számomra a legnagyobb sokkot néhány évvel ezelőtt az a plakát okozta, ami hitel felvételét javasolta az ideális karácsonyi ajándék megvásárlásához.
Tényleg erre megy a világ? Csak így lehet örömet okozni?

 

Szerencsére nem! Hiszen vannak szuper, saját magunk által is elkészíthető ajándékok, ezek közül néhányról már mi is írtunk (és még fogunk). Emellett vannak olyan nagyszerű kézműves ökotermékek is, amelyeknek a megvásárlásával nemcsak a készítőt támogatjuk, de maga a termék is kiemelkedő minőségű. Amiről viszont most szeretnék írni, az számomra abszolút a fényt jelenti az alagút végén. Minőségi termék egyenesen a készítőtől, amivel még egy jó ügyet is támogathatunk.
Így duplán jó érzés az ajándékozás.

 

Share, a jótékony ser

Itt van elsőként a Share. Ők hazai kézműves sörfőzdék (Reketye és IKKONA) által készített pale ale söröket adnak el több budapesti és vidéki szórakozóhelyen. Amitől ez a sör más, mint a többi, az az, hogy a vállalkozás nonprofit: a közösségi sörből származó profit 100%-át jótékony célra fordítják, hazai társadalmi szervezeteket (eddig a KÁVA kulturális nevelési nűhelyt, az Utcajogász Egyesületet és a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt) támogatnak belőle. Vagyis, ha szeretnél egy jó cél megvalósulásához hozzájárulni, de nincs időd és kedved utána nézni a megbízható szervezeteknek és még a jó sört is szereted, akkor a Share egy kitűnő választás. Akár karácsonyra is, hiszen az ünnepre készülve most díszdobozban is megveheted.

share_225701

 

Seed Bonbon

Másik nagy kedvencünk az elsőre gasztro ajándéknak látszó Seed Bonbon. A bonbon és más édességek formájára gyúrt irodai papírhulladékból készült csodák mindegyike minősített fűszer- vagy virágmagot tartalmaz, így azt megfelelő környezetbe helyezve és öntözve egy (vagy több) élő növényt kapunk, illetve kap a megajándékozott személy. Akár céges ajándéknak is szuper, szemléletformáló hatású választás.

Ha ez még nem lenne elég, a Seed Bonbon már a WWF adományboltjának kínálatában is megtalálható! Amellett, hogy egy ötletes és környezetbarát ajándékkal leped meg magad vagy a barátaidat, még a WWF munkáját is támogathatod.
 

seed_bonbon_wwf

 

Sharolta

A márka alapítója Tripolszky Sarolta ökodizájner, aki csupa újrahasznosított anyagból dolgozik. Készít különböző ruhadarabokat és fantasztikus, 100%-ban újrahasznosított táskákat is, de amiért ebben a cikkben szerepel, az az a tény, hogy a termékek megvásárlásával nemcsak a ruhaipari hulladékot csökkented, hanem most még a Taita Alapítványt is támogatod. Ők az adomány összegéből cipőket vásárolnak majd egy kenyai árvaház kis lakóinak.

Sharolta_taita

 

+1 Autistic Art 

Jó ha tudod, hogy ha ennek a különleges márkának a termékeit vásárolod meg, akkor azzal 11 lakóotthon fenntartását támogatod. Webshopjukban válogathatsz finom Bolyki borok, Kele Ildikó tervezte grafikával ellátott pulóverek és autista fiatalok grafikáival díszített noteszek, heti tervezők közül is. Ezek mellett a Kockacsoki által készített csokoládékülönlegesség is megtalálható a kínálatukban, amit szintén autizmussal élő fiatalok készítenek. Az alapítvány célja, hogy élhető körülményeket teremtsenek 10 civil fenntartású lakóotthonban, autista fiatalok számára.

A Telekom, a Fenntarthatósági Média Klub tagjaival közösen, idén is megrendezte nagysikerű megosztási akcióját. Ha szeretnél csatlakozni, nem kell mást tenned, mint egy saját készítésű sütemény fotóját megosztanod az Instagramon #mindenkibelead hashtaggel. Sőt, az idén már sütnöd sem kell, elég egy élmény megosztása a feljebb írt hashtaggel és az alapítvány számlája máris 100 forinttal gyarapszik.
A kampány december 1. és január 1. között él.

Screenshot 2017-12-18 11.35.55

 

Akkor is segíthetsz, ha távol áll tőled az insta és a tagelés. Csak keresd fel a telekom.hu/karácsony oldalt és küldj egy-egy elektronikus képeslapot a szeretteidnek, december 26. előtt. Minden egyes ecard elküldése újabb 100 Ft adományt jelent az Autustic Art Alapítvány számára.

 

Címkék: , ,