A Fenntarthatóság Szakmai Követe: Márta Irén

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-11-22 | 10:11· Etikus üzlet

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) ügyvezetőjét, Márta Irént választották a Fenntarthatóság Szakmai Követének.  Az elismerést annak a szakembernek ítélik oda, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy vállalati ügyfelei körében elterjedjék és erősödjék a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.

 

A Magyar Fenntarthatósági Csúccsal egyidőben, minden második évben az Üzleti Etika Díj mellé megválasztják az adott év Fenntarthatóság Szakmai Követét. A díjat és a titulust László Ervin professzor, a Budapest Klub Alapítvány elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító-főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Uzleti_etikai_dij

Az Üzleti Etikai Díj idei díjazottjai és Márta Irén (balról a 3.)

Idén a Fenntarthatóság Szakmai Nagykövete titulust az alapítók Márta Irénnek ítélték oda, akit Demcsák Mária az alábbi szavakkal méltatott:

“Márta Irén, aki végzettsége szerint közgazdász, jelenleg a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (a BCSDH) szervezet igazgatójaként támogatja és ösztönzi a fenntarthatóság irányába mutató vállalati megoldások elterjedését, a magyar üzleti szektor szereplői közti együttműködést és tudásmegosztást. A fenntartható építés magyarországi alapjainak elterjesztéséért végzett szakmai munkáját két prominens, nemzetközi díjjal, a Sabre Awards-szal és az European Excellence Awards-szal ismerték el. A vállalati felelősségvállalás (CSR) és fenntarthatóság területén szerzett szakmai tapasztalatait örömmel osztja meg másokkal: az elmúlt 15 évben 400 alkalommal tartott előadást különböző hazai és nemzetközi szakmai fórumokon, egyetemeken. Számos szervezet alapító tagja, többek közt a Magyar Környezetettudatos Építés Egyesületnek (HuGBC), a Passzívház Építők Egyesületének, illetve korábbi elnökségi tagja a KÖVET Egyesületnek, kuratóriumi tagja a Mikrotérség-fejlesztési Alapítványnak. A CSR-ral kapcsolatos szakmai elismerések hazai és regionális zsűritagja. Nemrégiben a vezetésével jött létre „A fenntartható jövőért” díj, amely a kiemelkedő üzleti megoldások mellett az ENSZ Fenntartható Fejődési Célok elérése érdekében kiemelkedő eredményeket elérő változásvezetőket, és a vezető nőket is elismeri.”

 

Szívből gratulálunk!

 

Címkék: ,