Asztali lámpa kerékpáralkatrészekből

ReCity Magazin
Szerző: · 2016-02-29 | 10:26· Ökoszalon

Bringázás = szabadság + játék + friss levegő. Az Industrial Kid kerékpáralkatrészből készült lámpái ezt a könnyed, vidám hangulatot viszik be a szobába, ha már a bringát kint kell hagyni. És még világítanak is.

 

Az Industrial Kid lámpák amellett, hogy kerékpáralkatrészekből készülnek, a vásárló ízléséhez alakíthatók. Azt persze senkitől sem várják el, hogy össze is szerelje a lámpáját, viszont mindenki megtervezheti a saját színösszeállítását, ami passzol a lakásához, a stílusához, vagy egyszerűen csak a kedvence.
10 különböző árnyalatból lehet választani, a mentafagyi hangulatútól kezdve az eperturmixon át egészen a csokis fánkig.

5b431a9426dffcb73011d2b60a319174_w1020

 

Exra-bónusz játékosság, hogy az energiatakarékos LED fényforrás a fékkar meghúzásával kapcsolható be és ki.

A tervező, Belső Péter munkásságáról már több alkalommal írtunk a ReCity Magazinban. Például akkor, amikor különleges asztali lámpává alakított benzinlámpájával 2015-ben közönségdíjas lett a Nemzetközi Réz Újrahasznosítási Versenyen (Copper Upcycling Contest).

Az Industrial Kid jövőjéről a következőket mondta:
„Rövid távú célunk, hogy létrehozzuk a különböző stílusú (országúti, vintage stb.) bringalámpák nagy választékát. A tervezőoldal fejlesztésével mindenki összeállíthatja online a saját stílusához illő lámpát a kedvenc színösszeállításában. A hosszú távú célunk pedig a termékskála bővítése, fali és mennyezeti világítás fejlesztését is fontolgatjuk. Ha a design-koncepciónk találkozik megrendelőink alkotás iránti vágyával, sikerül valami egészen újat létrehozni, és közben mindannyian jól szórakozunk. Ez a mi termékfejlesztési stratégiánk.

Az Indiegogo kampányindító buli

A kerékpáros asztali lámpa prototípusát Péter 2013-ban tervezte iskolakezdő kislányának, aki – egészen addig – nem nagyon szeretett az íróasztalnál ülni. Az első megrendelések később a baráti körből érkeztek, az ő kívánságukra kezdett különböző színű modelleket készíteni.Az Industrial Kid-et 2015-ben két üzlettárssal alapította, azzal a céllal, hogy továbbfejlesszék az eredeti ötletet és nemzetközi piacon is értékesítsék a terméket.
Ehhez azonban nem áll rendelkezésükre a szükséges tőke.

Hogyan kívánnak mégis célt érni? A közösség segítségével!

Február 22-én, este 8-kor az Indiegogo oldalon közösségi finanszírozás kampányt indítottak, ami egészen április 6-ig tart. A szükséges összeg 20.000 dollár, aminek eléréséhez a ReCity Magazin olvasói is hozzásegíthetik az Industrial Kid csapatát. Az adományozók – az összeg nagyságától függően – akár egy saját lámpával gazdagodhatnak!

Industrial Kid from Peter Belso on Vimeo.

 

Egy zseniális ötlet, igényes, szemet gyönyörködtető kialakítással, választható színvilágban, ráadásul bicikli alkatrészekből!
Ha csak egy lámpát vásároltok idén, az legyen ez!

 

Címkék: ,