Be
E rovat témája minden, amit felhasználunk, kezdve a megújuló energia városi hasznosításától az energhiahatékonyság növelésének alternatíváin keresztül, a vízgazdálkodás és élelmiszer-(ön)ellátás urbánus módszereinek bemutatásáig.
Május 25-én Tavaszi gasztroblogger találkozó lesz a Gasztrotherapy blog szervezésében. Természetesen a környezetbarát megoldások is terítékre kerülnek!
A MEHI 1 napos képzéssorozata az új épületenergetikai előírások - pl. a közel nulla energetikai szint - teljesítését könnyíti meg a szakembereknek.
Az ismert emberek körében is hódít a vegetáriánus életmód. Legújabb sorozatunkban 10 híres vega férfit és döntésük okát gyűjtöttük össze.
Térburkolatba épített, nagy teherbírású, moduláris napelem, aminek előállításához újrahasznosított műanyagot is felhasználnak? Ez a magyar Platio!
Április 22-én 15 órától új útvonalon, 4 híd és 2 rakpart érintésével ismét jön az I bike Budapest bringás felvonulás! Kisgyerekeseknek rövidített útvonallal.
Habár azt gondolnánk, hogy közlekedési lámpák nélkül balesetveszélyesek a kereszteződések, meglepő módon még biztonságosabbak is lehetnek.
Villamos energiát termelő napelemparkot épít saját beruházásban a MOL Magyarország három városában: Dunaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton.
A Felelős Gasztrohős márciusra Pálmaolaj Böjtöt hirdetett! A csatlakozók vállalják, hogy nem vásárolnak olyan terméket, amelyben pálmaolaj van. Te kibírnád?
Az idén 6. születésnapját ünneplő Felelős Gasztrohős Alapítvány 2017-ben sem tétlenkedett. Lássuk mivel tették az étkezéseket környezetbarátabbá!
Az Élelmiszerbank 2017-ben 9300 tonna élelmiszert mentett meg, amivel több mint 300 ezer rászorulónak tudott segítséget nyújtani.
A teljes energiafogyasztás legalább 35%-át megújuló energiából kell fedeznie az EU-nak 2030-ra - legalábbis ezt szeretné elérni az Európai Parlament.
Hogyan működik egy komposztáló kas? Milyen előnyei vannak? Mit lehet benne termelni? A PREZI 3 éve használ komposztáló kast, íme a tapasztalatok!