DIY ajándék az utolsó pillanatban

Búza Viktória
Szerző: · 2017-12-23 | 10:46· Ökoszalon

Nem tudom, mással is történt-e már ilyen, de december 23-a van és én még mindig a „felkészülés” időszakában vagyok. A kifogásaim – természetesen – igazoltak, mint mindig.
Ha magadra ismertél, ezek az ötletek neked szólnak!

 

Szeptember óta tervezed, hogy most már bizony tényleg nekiállsz és idén végre mindenki saját készítésű ajándékot fog kapni? Érthető, hiszen általában gazdaságosabb, zöldebb, személyesebb és jó eséllyel a karácsonyi vásárlói apokalipszist is el lehet kerülni vele.
Ha mégsem sikerült időben elindítanod a projektet, válogass az alábbi ötletek közül!

 

Magos üveg

Néhány (legalább 10) éve kaptam a barátnőmtől, azóta is dísze a konyhámnak.
Nosza, elő az üres pezsgős-szörpös üvegekkel és a maradék magokkal! Maximum 10 perces projekt, mégis nagyon jól néz ki. Csak ne rázd fel! 😊

Screenshot 2017-12-23 10.51.51

 

Segítség az elkészítéséhez: https://meijosjoy.blogspot.hu/2011/04/simple-kitchen-decor.html

Díszítheted az üveget is pluszban masnival, mézeskaláccsal, hogy még szebb legyen.

 

Süti befőtt

Ha nincs pezsgős üveged, ellenben sok a befőttesüveg a kamrában/szekrény tetején, ez lesz a megfelelő ötlet számodra. Az internet tele van ötletekkel és szuper dizájnokkal, kedvedre variálhatod aszerint, hogy kinek szánod. Lehet gluténmentes, cukormentes – ki mire érzékeny. Magos vagy cukorkás, a lehetőségek száma végtelen. Csak nehogy elfelejtsd mellékelni a receptet. Én így jártam pár éve… 😊

Nézz szét ITT és ITT!

Screenshot 2017-12-23 10.53.53

Kép forrása: popsugar.com

 

Kandírozott narancs, étcsokival

A végére pedig következzen egy gasztro ajándék, ami szerintem mindig nagyszerű választás. Jobb mint bigyókat rakosgatni évekig, mert „szép emlék, de hova tegyük?”
Inkább együk meg!
Arra azért érdemes odafigyelni, hogy kezeletlen héjú narancsot használj! És igen, a narancs és a csoki sem hazai termék, de évi egyszer (khm), bocsánatos bűn.

Jó útmutatást ad az alábbi linken található videó: https://hu.pinterest.com/pin/32369691056089200/

 

Címkék: ,