Energiatudatosságra nevelés – már az óvodában

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-12-13 | 12:28· Csemete

Kihirdették a 2017 évi “Ariston az energiatudatos óvodákért” pályázat országos nyerteseit. A második alkalommal meghirdetett programnak köszönhetően országszerte közel 100 óvodában tanítják már energiatudatosságra az apróságokat.

 

Az egész éves – négy lépcsős – országos ingyenes program célja, hogy már egészen kis korban elkezdjék megismertetni a gyerekeket az energiatudatos gondolkodásmóddal.
A programra év elején lehetett jelentkezni. Négy megyeszékhelyen – Győrben, Nyíregyházán, Szombathelyen és Budapesten – várták az óvodapedagógusokat, akik egy egynapos képzésen vehettek részt. Az Energiaklub által tartott képzés mellé minden pedagógus segédanyagokat kapott, amelyek segítségével fejlesztő foglalkozásokat tartottak az óvodáikban. A képzésen való részvételért és a képzések dokumentációjáért is kreditpont járt.
Aki a víz helyes használatáról szóló rajzpályázatra is benevezett, az intézményi fődíjként egy Ariston Velis EVO wifi elektromos vízmelegítőt nyerhetett, amely egy telefonos applikációval irányítható és csak akkor fogyaszt, amikor szükséges.
Ezt a nyíregyházi Gyermekek Háza Déli Óvoda Kereszt utcai óvodája érdemelte ki.

Energiatudatos óvoda

Az Ariston Thermo Hungária Kft. képviseletében Grzegorz Wojcik(középen) és Szilágyi Beáta(jobbra) átadja az emlékplakettet a 16.kerületi Brumi óvoda képviselőjének, Mészáros Ibolya óvodapedagógusnak

A legjobb kis művészek rajzait szociológus zsűri bírálta el. A korosztályi nyertesek között a 3 éves kategóriában Dobos Szófia a debreceni Thaly Kálmán utcai óvodából, valamint Krúdy Kata 4 éves, Tóth Sarolta 5 éves, Kátai Kendra 6 éves és Antal Gergő 7 éves gyermekek nyertek a 16. kerületi Brumi óvodából.

Energiatudatos óvoda

A 16. kerületi Brumi óvoda nyertesei

Az idei évben egy pedagógus kihívást is meghirdetett az Ariston, amelyre minden eddig végzett óvónő küldhetett be pályázatot. Ennek nyertese egy győri óvónő, Szalainé Duber Ilona lett. A Tárogató Óvoda Lepke Tagóvodájában dolgozó pedagógus jutalma 200 000 Ft.

 

Jövőre újra

A hazánkban úttörő kezdeményezés célja, hogy már egészen korán, az óvodákban elinduljon a szemléletformálás és egy energiatudatos generáció nőjön fel. Az óvodapedagógusok visszajelzése alapján a gyerekek nagyon fogékonyak és az egész családot tudatosságra ösztönzik. Így a szervezők reményei szerint egyre több magyar családban kap majd főszerepet az energiatudatosság, ami takarékossággal párosítva a legjobb jövőbe mutató irány a háztartások számára.

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2018-ban is meghirdeti az ingyenes képzést. A tervek szerint Baranya megye, Zala megye, Pest megye és Csongrád megye óvodáit várják majd a tréningekre. A jövő évi képzésekről az Ariston weboldalán, a megyei hírportálokon, valamint az óvodai közösségi média csoportokban lehet majd további információkat megtudni.

 

Címkék: , , ,