Fókusz

Fókusz

E rovat témája a fenntartható, élhető város megteremtésére fókuszáló hazai és külföldi csoportok, mozgalmak, elméletek bemutatása, valamint olyan személyek portréi, akik példamutató tevékenységükkel hozzájárulnak a városlakók környezettudatoságának növeléséhez.

A klímaváltozás, a fegyveres összeütközések és a migráció közti bonyolult, de létező viszonyrendszerre világít rá a tanulmány. Klímamigráció a küszöbön.

Nyomtasd ki a városod!

Szerző: · 2018-03-11 | 19:43· Fókusz
A 3D nyomtató az egyik legizgalmasabb, legtöbb lehetőséggel kecsegtető új technológia. Gondolnátok, hogy műanyag hulladékból akár köztéri padok is készülhetnek?

A különböző termékjelzések és címkék között segít eligazodni a Humusz Szövetség friss adatbázisa, ezzel könnyítve meg a környezettudatos vásárlóvá válást.

Milyen anyagokat szórhatunk ki síkosságmentesítés céljából? Mivel váltható ki a leggyakrabban használt só, ami kevesebb kárt okozna a környezetnek?

A segítség most életet menthet!

Szerző: · 2018-03-02 | 09:47· Fókusz
A civil szervezetek (pl. Budapest Bike Maffia) mellett cégek (pl. MagNet Bank) is kiveszik a részüket a rendkívüli hideg miatt veszélybe került emberek megsegítésében.

Az extrém hideg miatt életbe lépett a vörös kód. Fokozottan figyeljünk az utcán kihűléssel fenyegetett embertársainkra, és négylábú barátainkra is!

Összegyűtöttünk 4 szuper év eleji kihívást: válassz közülük és csináld végig! Nemcsak a szervezeted lesz hálás érte, de a környezettel is jót teszel.

Zöld szilveszter? Ugye milyen szokatlanul hangzik? Pedig az év utolsó napján is lehetünk környezettudatosak! Legalább egy kicsit.

Összegyűjtöttünk néhány hazai ökotermékeket készítő, illetve közösségi összefogással működő márkát, amelyekkel egy jó ügyet is támogathatsz. Mert adományozni jó!

Megesik, hogy az iskolai szelektív hulladékgyűjtés kialakítása egy diáktól indul el. Habár egy fecske nem csinál tavaszt, de mi hisszük, a jó példa ragadós!

COP23 – Egy újabb lépés

Szerző: · 2017-12-10 | 10:51· Fókusz
Véget ért a COP23 klímakonferencia. Apró lépésekkel haladunk a vágyott cél felé, hiába az országok elvi egyetértése, több konkrét akcióra lenne szükség.

A 23. ENSZ klímakonferencia célja a Párizsi Megállapodás megerősítése és további konkrét lépések tétele a fosszilis energiahordozók kivezetésének irányába.