Földhangoló tábor

ReCity Magazin
Szerző: · 2018-04-13 | 14:28· Hegyen-völgyön

„Az igazi felfedezéshez nem új tájak kellenek, hanem új szemek.”

A Földhangoló közösségi ökotábor a Kisközösségi Program szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre 2018. augusztus 13-19. között.

 

A tábor célja az ökotudatos, közösségi létezés útjainak bemutatása.
A szervezők és résztvevők igyekeznek közösen megtalálni ezeket az utakat, a különböző aspektusok mögé tudományos tényeket felsorakoztatni. Szakértők segítenek kijutni az információáradat útvesztőiből a hangsúlyok megtalálásával.

A Földhangoló tábor megoldás-, cselekvés- és közösség központú.
Az azonban nyilvánvaló, hogy a probléma felvetése elkerülhetetlen. Jelenlegi életvitelünk ökológiai, gazdasági és társadalmi értelemben fenntarthatatlan, valamint számos morális kérdést is felvet. Ma már elég sokan tisztában vagyunk ezzel, mégis – akarva-akaratlanul – mindannyian részesei és mozgatórugói is vagyunk a jelenlegi folyamatoknak. Vagy azért, mert nem tudjuk, miként változtassunk, vagy azért, mert úgy érezzük, nincsenek társaink ebben a törekvésben. Rengeteg információ áll rendelkezésünkre arról, hogy mit és hogyan lehet másként tenni. Ám a megvalósításhoz szükséges stabil, támogató alapot, a „megtartó erőt” a közösség adhatja meg számunkra.

Foldhangolo

 

Programok

gyakorlati környezetvédelem vonalán lehetőség lesz az élelmiszer-önellátás felé mutató foglalkozások kipróbálására (sörkollektoros aszaló és komposztkeret készítése), valamint a tudatos táplálkozás elméleti megalapozására – melyben az ökológiai-etikai-egészségügyi aspektusokat egyaránt figyelembe veszik.

sorkollektor

A sörkollektoros aszaló és büszke készítői

Ahogyan a nehézségeink, úgy a megoldási módjaink is különbözőek lehetnek, a vitaalkalmak során közelebb kerülhetnek a résztvevők a saját megoldásukhoz, és ahhoz, hogy jobban megértsék egymást.
Lesznek vegetáriánus napok, illetve a hiteles húsfogyasztás nevében lehetőség lesz részt venni állatok (valószínűleg baromfi) feldolgozásában is.
A bőséges programválaszték mellett is jut idő az aktív pihenésre! Esti programként a szokásos tábortüzes zenélés mellett táncot és szórakoztató közösségi játékokat is terveznek a szervezők.

Időpont: 2018. augusztus 13-19.
Helyszín: Kács

 

A Kisközösségi Program gyerekek számára is indít táborokat, az ifi korosztálynak (13/14-18 éves korig) Szélkergető, kisebbeknek (7-13/14 éves korig) Látó-Mező néven.

 

Jelentkezés

A tábor maximális létszáma 30 fő, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel.

A tábor költsége 48 000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, az összes program anyagköltségét, valamint az étkezéseket. A befizetett összeg a Kisközösségi Program működését segíti.

Az alábbiakért egyesével 5000 Ft kedvezményt kapható, tehát maximum 15.000 Ft-tal olcsóbban jöhet a táborba, aki:

  • visszatérő táborozó
  • április végig jelentkezik és befizeti az előleget
  • hoz magával valakit, aki még nem táborozott

 

Jelentkezni 2018. július 31-ig (kedvezményes jelentkezés: április 30-ig) a weboldalon található űrlap kitöltésével lehet.
A jelentkezés az előleg (15 000 Ft/jelentkező) befizetését követően válik érvényessé.

Ha kérdéseid vannak, jelezd bátran a foldhangolo@kiskozossegek.hu címen.

 

A képek a 2017-es Földhangoló táborban készültek.

Címkék: ,