“Földünk. Ahogy mi szeretjük!”

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-11-27 | 23:28· Ökoszalon

Kiválasztották a legjobb alkotásokat

Lezárult a „Földünk. Ahogy mi szeretjük!” című Nemzetközi Környezetvédelmi Karikatúra pályázat nevezési időszaka. A beérkezett 234 alkotás közül a zsűri kiválasztotta a legjobb 48-at.

 

Az előző évek hasonló, szintén környezetvédelmi témákat feldolgozó grafikai pályázatai után a „Mindannyiunk élőhelye a Föld, nélkülözhetetlen számukra. Vajon ezt tudjuk is éreztetni szeretett bolygónkkal?”  témához kapcsolódóan, Kolumbiától Malajziáig 234 hivatásos és amatőr grafikus, karikaturista küldte el művét a magyarországi megmérettetésre.

1012 -Saeed 5 Jun 2012-2

 

A kiírók, a szervezők és a zsűri a környezeti felelősségvállalás sok-sok területével találkozhattak az értékelés során. A képeken nemcsak a természeti környezet megóvása, hanem a városi élet kihívásai is megjelentek. Politikusok, termékmárkák, területi konfliktusok és az új élőhely keresése is visszaköszön a képekről, de a háborúk és a terrorizmus okozta sebek problémája is megjelent a művekben.

A zsűri, melynek tagjai Éder Andrea – CSR szakértő, Szénási Ferenc – grafikus, karikaturista és Kosztka László – hulladékgazdálkodási szakértő, a pályázatra beküldött alkotásokból 48 képet válogatott a legjobbak közé.

Choice

 

Hamarosan kiderül, melyek lettek a dobogós alkotások.

A pályázat kiírói, a szervezők az alkotásokat asztali naptár formájában is tervezik kiadni, sőt több kiállítást terveznek a beérkezett alkotásokból. Az installációnak szó szerint keretet adnak egyes, javítóműhelyekben vagy ismerősök által felkínált, egyszer már használt képkeretek. Leselejtezett és újrahasznosított kollégiumi faajtókra fellógatva válnak a képek elgondolkodtató, szemléletformáló valódi műalkotásokká az érdeklődők számára.

Nemzetközi Karikatúra pályázat

Kiállítás a karikatúrákból a Nemzetközi Zöldág Fesztiválon

A képek egy része 2017. november 24 és december 14. között a budapesti 6. Nemzetközi Zöldág Fesztivál tárlatán megtekinthető.

 

Címkék: , ,