Ismét lehet pályázni az Ozone Zöld-díjra

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-09-06 | 21:18· Ökoszalon

Öt kategóriában várja a csatorna az öteteket

Nyolcadik alkalommal lehet pályázni az OzoneTv Zöld-díjára, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A csatorna ebben az évben is azokat az ötleteket, innovációkat értékeli, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy bolygónk még élhetőbb hely legyen. A pályázók öt kategóriában indulhatnak, a győztest szakmai zsűri választja ki az indulók közül.

 

A környezetvédelem, környezettudatosság jegyében indult el ismét az OzoneTv programja, az Ozone Zöld-díj. A jelentkezők magánszemély, nagyvállalat, kis- és középvállalat, civil szervezet, valamint általános iskola kategóriákban nevezhetnek, megvalósult zöld ötletekkel, innovációkkal, amelyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez.
Olyan személyek, intézmények és vállalatok jelentkezését várja a csatorna, amelyek működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, valamint kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést.

A program fővédnöke: dr. Bándi Gyula, környezetjogász, egyetemi tanár, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes (Alapvető Jogok Biztosának Hivatala)
A program nagykövete: Peller Mariann.

 

A zsűri

A nyertesek személyéről egy szakmai zsűri dönt, amelynek tagjai több elhivatott, környezetvédelemmel foglalkozó céget és szervezetet képviselnek:

 • dr. Béres András, a Herman Ottó Intézet szakmai igazgatóhelyettese, aki egyben a bizottság elnöke is,
 • dr. Borosnyai Zoltán, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének (HOSZ) igazgatója,
 • Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke, és a Global Executive Council alelnöke,
 • Kovács Lajos, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere,
 • Bauer Zsolt, Climate Reality Project – Al Gore vezette globális klímaprojekt európai vezetője,
 • Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója,
 • Kiss Ádám József, a Zöldunió vezetője – tulajdonosa, a Global Executive Council tagja.

Az előzsűri tagjait a Zöldunió delegálja:

 • Doró Viktória, a ReCity Magazin főszerkesztője
 • Fehér Balázs, a Tiszta Jövő zöld-portál főszerkesztője
 • Kiss Ádám József, az ecolounge ökoportál főszerkesztője
 • Ladányi Roland, a Don’t waste it! hulladékgazdálkodási ökoportál főszerkesztője
 • Szuhi Attila, az Energiahír és a Légszennyezés.hu főszerkesztője
 • Vígh Léna, a Zöld Újság magazin és portál főszerkesztője

A győztesek jutalma a névre szóló Zöld-díjon kívül egy interjú az OzoneTv Egyenlítő című műsorában, valamint egy videoriport a díjátadó helyszínén, amely az OzoneTv műsorán és az Origo.hu oldalán is látható lesz.

Az Ozone Zöld-díj díjátadó eseményére a Földgömb magazin Zöldgömb fesztiválján kerül sor, október 14-én, az Akvárium Klubban. A fenntartható- életmódra, gazdaságra fókuszáló, szórakoztató, ismeretterjesztő, ingyenes családi program kiemelt célja a környezettudatos szemléletformálás, a viselkedési minták és gyakorlati ismeretek  átadása. A fesztiválon a következő témák kerülnek fókuszba: hightech („zöld”/megújuló energia, intelligens otthon, zöldház, elektromos járművek), múlt és hagyomány (talajkímélő földművelés, permakultúra, biokertészet, gyógynövények, tájfajták), megosztáson alapuló gazdaság, közösségi összefogás.

További információk a díjról és a jelentkezésről az OzoneTv oldalán találhatóak.

A projekt stratégiai partnere a zöldunió.

Címkék: ,