A jövő kulcsa: az ember

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-10-16 | 15:32· Etikus üzlet

Kiosztották az első Fenntartható jövőért díjakat

 „Az emberi erőforrásba legalább ugyannyi időt és erőforrást kell befektetni, mint a technológiába” – derült ki Gerd Leonhard jövőkutató előadásából az idei BCSDH üzleti ebéden, aminek fókuszában a fenntartható foglalkoztatás állt, és ahol a kiemelkedő egyéni vezetői teljesítmények kerültek elismerésre a Fenntartható jövőért díj átadásával.

 

„A hatékonyság soha nem szabad, hogy fontosabbá váljon az emberiességnél, mert nem minden automatizálható – a boldogság sem automatikus” – emelte ki élő videó előadásában Gerd Leonhard jövőkutató, Európa egyik legbefolyásosabb személyisége (Wired magazin, 2015), a Future Agency vezérigazgatója az ember szerepét egy digitalizálódó társdalomban.

Gerd-Leonhard

Gerd Leonhard jövőkutató

Hiszen „a jövő már itt van, de legtöbbünk még nem vette észre. A technológia exponenciális mértékben változik, és ez még csak a kezdet. Az elkövetkező 20 évben az emberiség többet fog változni, mint az elmúlt 300 évben. Az elkövetkezendő 10-15 évben a munkahelyek 50%-a automatizálódik. Ez lehet a mennyország, de a pokol is; minden attól függ, hogyan működünk együtt, hogyan haladunk együtt előre. Ezért legalább annyi energiát fektessünk az emberbe, magunkba, mint amennyit a technológiába fektetünk. Így leszünk sikeresek – mind személyes céljainkat, mind a gazdasági szempontokat figyelembe véve” – hangzott el a BCSDH üzleti ebédjének nyitóelőadásában. Ezzel is rámutatva arra, hogy a digitalizáció, mint az egyik leghangsúlyosabb tényező, hogyan befolyásolja a munkaerőpiac erőviszonyait, de azt is kiemelve, hogy a technológia mélyebb megértéséhez feltétlenül szükségesek az olyan emberi képességek, mint az érzelem, az érzelmi intelligencia, az intuíció, a képzelőerő és a kreativitás.

 

A BCSDH ajánlása a fenntartható munkaerőpiacért

A szervezet által 2014-ben kidolgozott Action 2020 program céljai közül idén a fenntartható munkaerőpiac kialakítására jött létre egy munkacsoport több mint 70 első számú vezető, civil, tudományos és vállalati szakértő részvételével. A feladat nemcsak a jelenlegi helyzet feltárása, a kihívások azonosítása volt, hanem a megoldások felkutatása is. A BCSDH tagvállalatai között számos jó példa akadt, amelyeket összegezve hárompontos ajánlást fogalmaztak meg, ami kijelöli az utat az üzleti szféra számára a fenntartható munkaerőpiac felé.

„A munkaerőpiac a technológiához hasonlóan gyorsuló ütemben változik. Nincs ma Magyarországon olyan vállalat, amelyet ne érintene mindez. Hiszen a minden eddiginél nagyobb szakember hiány veszélyezteti a piaci pozíciókat és komoly növekedési korlát is lehet” – mondta el Ifj. Chikán Attila, a szervezet elnöke beszédében, felvezetve a három pontos ajánlást.

A BCSDH ajánlása az üzleti szektor számára a fenntartható munkaerőpiacért:
1. Élethelyzethez illeszkedő foglalkoztatás

BCSDH

2. Élethosszig tartó fejlődés

BCSDH

3. A nők karrierútjának támogatása

BCSDH

Az ábrák a BCSDH “Rugalmas megoldások a fenntartható munkaerőpiacért” c. kiadványából származnak.

 

Fenntartható jövőért díj 2017 – emberek, vezetők a fenntarthatóságért

A BCSDH jubielumi üzleti ebédjén került sor a szervezet 10 éves évfordulója alkalmából alapított Fenntartható jövőért díj átadására is Változásvezető, Vezető nő és Üzleti megoldás kategóriákban.

DSC_3845

Fenntartható jövőért díj

Márta Irén a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri egyik tagja kifejtette:
„Ezt a komplex díjat azért hoztuk létre, hogy, elismerjük és széles körben bemutassuk a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket. Ezzel is előmozdítva és növelve az üzleti szektor hozzájárulását és hatását a fenntarthatósági célok teljesítésében.”

A Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén és Salgó István alkotta 4 tagú szakmai zsűri 26 pályázatból választotta ki a díjazottakat.

A Változásvezető díj nyertesei: Károlyi László (Legrand) és Kovács Károly (BDL).

A Vezető nő kategória nyertesei: Csomai Kamilla (MAVIR), Istenesné Solti Andrea (Shell), Pálfalvi Márta (Heineken), Vörös Mónika (Unilever).

A legjobb Üzleti megoldás díja: a TESCO Globál Áruházak Zrt. „Egyetlen falat sem veszhet kárba” élelmiszerpazarlást csökkentő programja.

DSC_4204-1

A zsűri tagjai és a díjazottak

 

Címkék: , ,