Ki

Ki

E rovat témája minden, amit kibocsátunk, a lég-, zaj- és fényszennyezéstől kezdve, a hulladék- és szennyvízkelezésen át, egészen a városi közlekedés kérdéseiig és a rájuk adható lehetséges válaszokig.

Tudtad? 14 ezer gyűjtőponton adható le Magyarországon a lámpa hulladék! A visszagyűjtés aránya idén eléri a 60%-ot, aminek kb. 85%-a újrahasznosul.

Szemétvárosok lakói

Szerző: · 2017-06-12 | 19:42· Ki
A legnagyobb hulladéklerakókon borzalmas körülmények között, közvetlen életveszélynek kitéve élnek több millióan. A szemétvárosok lakóinak kb. 20%-a gyerek.

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ) nagyon aggályosnak tartja a Hulladéktörvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatot.

Bringás Rekord Hét indult a Magyar Kerékpárosklub szervezésében. Várják magánszemélyek, iskolák, cégek csatlakozását, hogy megmutassák mennyien vannak!

I Bike Budapest – Új útvonalon!

Szerző: · 2017-03-14 | 14:05· Ki
2017. április 22-én, 16 órától új starthellyel és új városrészek érintésével rendezi meg az I Bike Budapest bringás felvonulást a Magyar Kerékpárosklub.

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ) áprilistól indítja Hulladéktelepkezelő, alsó-középfokú szakképzettséget nyújtó tanfolyamát Budapesten.

A Greenpeace „Mérgezett örökségünk – Szennyezett területek, időzített vegyi bombák Magyarországon” című kiadványa a gyakran rákkeltő és mérgező anyagokkal szennyezett területeket mutatja be.

Gumiabroncs-hasznosítás

Szerző: · 2016-11-22 | 21:27· Ki
Magyarországon évente 45.000 tonna gumi hulladék keletkezik. Újrahasznosítása megoldott, mégis sok az erdőszéli, illegálisan lerakott gumiabroncs.

Nem csípi a szemét?

Szerző: · 2016-10-28 | 14:10· Ki
A légszennyezés az egyik legveszélyesebb egészségkárosító tényező, amihez a lakossági fűtés is jócskán hozzájárul. Hogyan és mivel kell "jól" fűteni?

Mi lehet az oka annak, hogy a mai modern elektronikai berendezések néhány év után tönkremennek? Ez a beépített elévülés, a fogyasztás generátora.

Magyarországon évente 70 kilogramm veszélyes hulladék keletkezik. Mik tartoznak ebbe a kategóriába és hogyan kezeljük őket, hogy ne okozzanak kárt se a környezetre, se az emberekre?

A BringaMánia ingyenes applikáció a városi biciklizést segíti azzal, hogy használójának a legideálisabb biciklis utat ajánlja fel és el is navigálja a célig.