Konferencia a zöld és élhető épített környezetért

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-10-04 | 20:51· Kő kövön

BETTER PLACES FOR PEOPLE 

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC), a zöldépítés ügyét felkaroló nonprofit szakmai szervezet október 26-án rendezi meg éves nagykonferenciáját Budapesten “BETTER PLACES FOR PEOPLE –  A zöld és élhető épített környezetért” címmel.

 

Egy nap a környezettudatos, ugyanakkor az emberek jól-létét figyelembe vevő építészet, városnegyed-fejlesztés és otthonteremtés témakörében!
A szervező HuGBC szeretettel várja az építész-tervezőket, szakági mérnököket, ingatlanfejlesztőket, épületfenntartókat, üzemeltetőket, önkrományzatokat és zöldépítéssel foglalkozó szakembereket a hazai és nemzetközi előadóknak is teret biztosító konferencián.

MÉK kredit: 3 pont (épületbejárással)

unnamed

 

A konferencián olyan tervekről, elvekről, gyakorlatokról és megvalósult projektekről beszélnek a hazai és külföldi szakemberek az előadásaikban, amelyek nemcsak zöldek, hanem egészségesebb, boldogabb és nagyobb teljesítményre ösztönző életteret nyújtanak az embereknek.
E téma mentén három blokkból fog állni a nap:
Zöld és élhető városnegyedek, melynek házigazdája Beleznay Éva, a HuGBC alelnöke, urbanista;
Zöld és élhető munkahelyek (irodák, kereskedelmi egységek, ipari épületek), mely blokkot Baross Pál, a HuGBC korábbi elnöke, ingatlanfejlesztő vezeti;
Zöld és egészséges otthonok, melynek Szentesi Mária, a HuGBC elnökségi tagja, műszaki és termékfejlesztési vezető lesz a házigazdája.

A hallgatóságnak minden blokk végén lehetősége lesz kérdéseket feltenni az előadóknak, hogy párbeszéd alakulhasson ki a zöld építés ügyének előmozdítására.

A konferencián angolul és magyarul is hangoznak el előadások, mindkét nyelvről szinkrontolmácsolással.

 

Időpont: 2017. október 26.,  9:00-17:00
Helyszín: Kinnarps House, Jarl Konferenciaterem (1133 Bp., Váci út 92.)

Részletes program és jelentkezés ITT.

Címkék: , ,