Közösségi Kertek Éjszakája

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-08-29 | 21:35· Be

Szeptember 2-án, 18 órától ismét megrendezésre kerül a Közösségi Kertek Éjszakája. Ezúttal 16 kert, köztük 4 vidéki, és azok kertészei várják a vendégeket programokkal, finomságokkal és sok érdekességgel.

 

A közösségi kertek olyan apró oázisok a nagyváros sivatagában, amelyek nemcsak az ott kertészkedőknek szereznek sok-sok örömet, hanem a környékre is jó hatással vannak, olykor láthatatlanul is, hiszen javítják a levegőt, sőt le is hűthetik azt, és növelik a biodiverzitást. Most ezekbe az apró, olykor rejtett kertek életébe lehet bekukucskálni szeptember 2-án.

Közösségi Kertek Éjszakája

 

A kertek idén is változatos programokkal készülnek: lesz koncert, petanque bajnokság, kemenceavató buli, kézműves programok, növényfelismerő játék és közös főzés is. Várják a kisebb és nagyobb gyerekeket is, szinte minden kertben külön programmal készülnek nekik. A jó hangulat garantált!
A szervezők hulladékcsökkentő kampányt is indítanak: aki tud, érkezzen saját tányérral, pohárral, így minimalizálni lehet a szemetet az eseményen.

A csatlakozó kertközösségek:
Budapesten az Árnyas Kert, Békási Kert, Csárdás Kert, Dorottya Kert, Grundk3rt, IBIS Kert, Kerthatár Közösségi Kert, Kisdiófa Kert, Leonardo Kert, Lőrinci Kertelő, Zengő Kert és ZUGkert. Vidéken pedig az Avasi Paradicsom Közösségi Kert (Miskolc), Palotavárosi Közösségi Kert és Szárazréti Közösségi Kert (Székesfehérvár), Nagycsaládos Közösségi Kert (Tompa).

A budapesti helyszínek most biciklivel is végiglátogathatók!
A túra a Belvárosból indul, Zuglóban és Kispesten folytatódik, majd a Józsefvárosban végződik a Corvin sétány környékén. Az össztávolság várhatóan kb. 20-25 km, kényelmes tempóban, bicikliúton vagy kis forgalmú utcákban.
A találkozó 16:30-kor van a Klauzál téren a piac bejárata előtt, a program vége 21:30 körül várható (természetesen nem kötelező végig maradni).
A részvételt az annna137@hotmail.com címen kell jelezni.

A részletes program megtalálható az esemény facebook-oldalán.

A belépés ingyenes, de lehet adománnyal segíteni a kerteket.

 

Címkék: