Közösségi Kertek Éjszakája

ReCity Magazin
Szerző: · 2016-08-26 | 16:16· Ökoszalon

Több mint tíz budapesti közösségi kert összefogásával 2016. szeptember 2-án kerül megrendezésre az első Közösségi Kertek Éjszakája.

 

Az elmúlt években több mint két tucat közösségi kert jött létre Budapesten. Elhanyagolt lakótelepi zöldterületek, iskolaudvarok, vagy épp üresen álló belvárosi foghíjtelkek alakultak rövid idő alatt buja, virágos, zöldségeskertekké. A cél minden esetben a helyi és egészséges zöldségek, gyümölcsök megtermelése, a pihenésre, kapcsolatépítésre alkalmas sokfunkciós közösségi terek létrehozása.

Az Első Közösségi Kertek Éjszakáján több mint 10 kertközösség együttműködésének köszönhetően minden érdeklődő számára lehetőség nyílik bepillantani a városi kertek izgalmas és változatos világába.

Kozossegi_kertek_ejszakaja2

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a közösségi kertek értékeire és közösségteremtő erejére, amiről már itt, a ReCity Magazinban is többször szót ejtettünk, továbbá, hogy beindítsák a látogatók fantáziáját és kezdeményezőkészségét. Szeretnék elősegíteni, hogy a „Mi lenne, ha én is kertészkednék valahol?” gondolata valósággá váljon. Megmutatni, mit jelent az az összefogás és együttműködés, ami a kertészeket a kert gondozása során közösséggé formálja.

A közösségi kertek különböző izgalmas és szórakoztató programokkal készülnek: koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal “mediterrán tornával”, szalonnasütéssel.

 

 

Biciklivel a Kertek között

 

Az első budapesti Közösségi Kertek Éjszakájának helyszíneit a Budapest Zöldutak segítségével biciklivel is végiglátogathatjátok. Az útvonalat úgy állították össze, hogy minden kertben legyen idő bekapcsolódni valamilyen izgalmas programba, legyen az egy körbevezetés vagy egy koncert.

Kozossegi_kertek_ejszakaja

 

A találkozó 16:30-kor lesz a VII., Klauzál téren a piac bejárata előtt.

A részvételi szándékot a budapestzoldutak@gmail.com címen kell jelezni.

A következő kerteket ejtik útba: Kisdiófa Kert (Erzsébetváros), Árnyas Kert és Aranykatica Kert (mindkettő Kispest), ZugKert (Zugló), Leonardo Kert és GrundKert (mindkettő Józsefváros).

 

Az esemény a Nemnövekedés Hét programjaihoz kapcsolódik, melyről további részleteket ITT tudhattok meg!

 

Címkék: ,