Madarakról és fákról – egész évben!

Bodnár Zsuzsa
Szerző: · 2014-05-30 | 15:43· Ökoszalon

Az egyes világnapok – mint a Föld vagy a Víz napja – és a különféle hazai ünnepnapok – például a május 10-én ünnepelt „Madarak és fák napja” – jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy felhívják a figyelmet a körülöttünk lévő, megőrzendő természeti kincsekre. Feltéve, ha a jeles nap elmúltával sem feledkezünk meg ezekről a fontos értékekről.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) különlegesen sokat tesz azért, hogy a természetre és a madarakra való odafigyelés ne csak egy napra korlátozódjék. S mivel az egyesület idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, a jubileum alkalmából hagyományos madárbarát eseményeik mellett összeállítottak egy „Madarak a városban” című programsorozatot, melyben különféle jótékonysági események között alkalom nyílik koncerteken, madárfestmény-kiállításokon, mesedélutánokon, interaktív játékokon való részvételre, valamint ismeretterjesztő előadások meghallgatására.
A program készítői egy road showra indultak februárban, s az év folyamán az ország 17 városában tartanak játékokkal összekapcsolt előadásokat. Ezen kívül Budapesten számos helyszínen lesznek zenei és egyéb programok: így a Magyar Természettudományi Múzeumban az ősszel ( 2014. szeptember 24. és november 4. között) neves festők madárképei mellett a „Madarak és fák napja” alkalmából rendezett rajzpályázatok díjnyertes rajzaiból is látható lesz válogatás.

S mivel a hangokat is nagyon fontosnak tartják a szervezők, „Madárhang a városban” címmel jótékonysági koncertekre is sor kerül az alábbi időpontokban és helyszíneken:

2014. június 20. Barnabás Fuvolakvintett koncert – Marczi
2014. július 10. Makám koncert – Kobuci Kert
2014. november 22. Városminor Kamarakórus – Marczi

A fellépő művészeket szoros kapcsolat fűzi a madarakhoz, erről az alábbi videóban vallanak:

 

Címkék: ,