Magyar művész a római Artrooms kiállításon

ReCity Magazin
Szerző: · 2018-02-19 | 18:25· Ökoszalon

Több mint ötszáz pályázó közül idén először egy magyar művészt, Belső Pétert is beválogatták az Artrooms Roma kiállításra. A március 2-től 4-ig tartó eseményt Rómában, az előkelő Church Palace-ban rendezik. Ez idő alatt a hotelszobák kiállítótermekké alakulnak át, ahol a világ 24 országából érkező független művészek mutathatják be az alkotásaikat.

 

Belső Péter – vagy más néven Industrial Kid – alkotásai valahol a dizájn és a művészet határmezsgyéjén helyezkednek el. Szinte kizárólag csak funkcionális használati tárgyakat készít, mások által kidobásra ítélt eszközök újragondolásával. Készített már bárszéket kerékpárülésből, csillárt gördeszkából, kanapét és fotelt BMW ülésből, asztalt hokiütőből és számos más, meghökkentő tárgyat. Neve a ReCity Magazin olvasói számára ismerős lehet, hiszen A hulladék új élete – Ökodizájn Magyarországon könyvben is szerepelt. Így külön büszkeség számunkra, hogy a különleges Artrooms kiállítás látogatói is megismerhetik őt és alkotásait. Rómában főleg olyan lámpákat és órákat mutat majd be, amelyeket kerékpáralkatrészekből alkotott.

Industrial Kid

Belső Péter kerékpáralkatrészekből készített asztali lámpája

A Londonban és Rómában megrendezett Artrooms kiállítások ötlete Cristina Cellini Antonini-től és Francesco Fanelli-től származik. Az alapkoncepció az, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a legtehetségesebb művészeknek világszerte. Ezzel a kiállítási formával, vagyis, ahogyan az Artrooms-ban találkozhatnak egymással a művészek, galériák és gyűjtők, újradefiniálják a művészvilágot.

A római Church Palace a reneszánsz stílusú egykori kolostor épület csak pár lépésre található a Vatikántól, Carpegna bíboros barokk villája közvetlen szomszédságában. Az épület és a park kiváló lehetőséget biztosít a modern művészet antik háttér előtti bemutatásához.

 

Artrooms

Az Artrooms az első nemzetközi kortárs művészeti kiállítás, amely ingyen biztosít bemutatkozási lehetőséget független művészek számára. Az első Artrooms kiállítást a londoni Meliá White House Hotelben rendezték 2015-ben. Azóta a világ minden tájáról művészek százai kaptak lehetőséget a program jóvoltából arra, hogy együtt dolgozzanak feltörekvő és befutott kiállításszervezőkkel, találkozzanak magángyűjtőkkel és láthatóvá váljanak a nagyközönség számára. Christina Cellini Antonini társalapító és igazgató elmondta, büszke arra, hogy az általuk létrehozott Artroomsnak köszönhetően a független művészek lehetőséget kapnak arra, hogy kapcsolatot teremtsenek a világ vezető gyűjtőivel, kurátoraival és galériáival.

 

Címkék: ,