Már lehet jelentkezni a Földhangoló táborra!

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-05-08 | 17:15· Hegyen-völgyön

„Az igazi felfedezéshez nem új tájak kellenek, hanem új szemek.”

Jelenlegi életvitelünk ökológiai, gazdasági és társadalmi értelemben fenntarthatatlan, valamint számos morális kérdést is felvet. Ma már elég sokan tisztában vagyunk ezzel. Rengeteg információ áll rendelkezésünkre arról, hogy mit és hogyan lehet másként tenni. Ám a megvalósításhoz szükséges stabil, támogató alapot, a „megtartó erőt” a közösség adhatja meg számunkra. A Földhangoló tábor célja ezért az ökotudatos, közösségi létezés útjainak bemutatása.

 

A helyszín

A tábor helyszíne a Bükk lábánál fekvő csendes település, Kács.
A programok szorosan kapcsolódnak a községhez, annak környezetéhez, az ott élő emberekhez. A faluban a szállást a Kácsi Erdei Iskola biztosítja.

 

Programok

Az eddigi évek tapasztalataival és tanulságaival a tarsolyukban a szervezők módosított programmal várják a jelentkezőket.

Foldhangolo

Pillanatkép a 2016-os Földhangoló táborról

Idén nagyobb szerepet kap a gyakorlati környezetvédelem, amely minden nap alkotó, kézzel fogható eredményt hozó tevékenységekben nyilvánul majd meg.
Ezen belül is jelentős részt tesznek majd ki a férfiak fantáziáját talán inkább megmozgató elemek, mint a sörkollektor és gyümölcsaszaló készítés, mert szeretnék, ha a férfi-nő arány kiegyenlítettebb lenne. Ezenkívül több hangsúlyt fektetnek a tudatos táplálkozás elméleti megalapozására és az ehhez kapcsolódó gyakorlati tevékenységekre. Ez utóbbi keretében vegetáriánus napokat tartanak majd, illetve a hiteles húsfogyasztás nevében lehetőség lesz részt venni állatok (valószínűleg baromfi) levágásában és feldolgozásában is.
Végezetül megemlítendő, hogy esti program gyanánt a szokásos tábortüzes zenélés mellett táncot és izgalmas, szórakoztató közösségi játékokat is terveznek.

Foldhangolo2

Időpontok és díjak

A 2017-es Földhangoló tábor időpontja: 2017. augusztus 14-20.
A tábor maximális létszáma 30 fő, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel.
A tábor költsége 48.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, az összes program anyagköltségét, valamint az étkezéseket.
A befizetett összeg a Kisközösségi Program működését segíti. Visszatérő táborozóknak 6.000 Ft kedvezmény jár.

A táborba jelentkezni az űrlap kitöltésével lehet.
A jelentkezési lap beérkezését követően a jelentkezésben megadott e-mail címre küldünk visszaigazolást, illetve információkat a tábor díjának, előlegének befizetési. A jelentkezést az előleg (15.000 Ft/jelentkező) befizetését követően tekintjük érvényesnek.

Jelentkezni 2017. június 15-ig lehet.

A Kisközösségi Program gyerekek számára is indít táborokat, az ifi korosztálynak (13/14-18 éves korig) Szélkergető, kisebbeknek (7-13/14 éves korig) Látó-Mező néven.

 

Címkék: , ,