Mi várható 2017-ben? – Megjelent a Zöldunió előrejelzése

ReCity Magazin
Szerző: · 2017-03-19 | 14:58· Fókusz

Többek között a túlfogyasztás mértéke és a globális felmelegedés terén is újabb rekord elé nézünk 2017-ben – áll a Zöldunió irodájának előrejelzésében, melyben globális trendeket és azok várható hatásait gyűjtötték össze.

 

Az első alkalommal megjelenő előrejelzés kitér többek között a globális felmelegedés várható mértékére, az üvegházhatású gázok koncentrációjára és a légszennyezettségre, a sarki jég állapotára, a várható tengervízszint-emelkedésre, valamint az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási eseményekre és ezek egészségügyi hatásaira. Szó esik benne a biodiverzitás megőrzésének fontosságáról, a kihalás szélére sodródott állatfajokról, de helyet kaptak benne az édesvíz krízis és a termőföld minőségének megőrzésére vonatkozó kérdések, valamint a szegénységgel, a migrációval és a túlfogyasztással kapcsolatos előrejelzések. Bemutatja a fosszilis-, a nukleáris- és megújuló energia helyzetét, az e-mobilitás területén várható fejlesztéseket, valamint a várható intézkedéseket, klímapolitikai irányokat is.

zt17

Mi vár ránk 2017-ben? A válasz rajtunk is múlik!

A Zöldunió irodájának tanulmánya egyedülálló vállalkozás a környezeti hatások előrejelzésére, korábban – hazai szinten – nem készült még ilyen átfogó anyag e témában.

Mi az a Zöldunió?

A Zöldunió a magyarországi online médiapiac egyetlen környezettudatos tematikájú platformjaként a fenntarthatóság iránt elhivatott, erős márkaértékkel bíró weboldalak és online magazinok gyűjtőhelye. Médiaportfólióját – melynek a ReCity Magazin is tagja – olyan portálok képezik, amelyeknek olvasói elkötelezettek a fenntarthatóbb életvitel mellett. Támogatják a természet védelmét, érdeklődnek a társadalmi ügyek iránt és nyitottak a környezettudatos témákra, termékekre és szolgáltatásokra.
A Zöldunió célja, hogy teret biztosítson a felelősen gondolkodó vállalatok és önkormányzatok számára, hogy környezettudatossággal, fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos üzeneteiket hatékonyan juttassák el a “zöld” célcsoportok számára, egyúttal erősítve ezáltal ismertségüket és elismertségüket.

 

A Zöldunió tervei szerint mostantól minden évben készít hasonló előrejelezést, a 2018-ra vonatkozó anyag előreláthatóan a mostaninál is részletesebb lesz: az Európai Unió érintettségére ugyanúgy kitér majd, ahogyan a hazai viszonyok között várható változásokra.

Ezt az elemzést a Zöldunió a szakértői partnereivel együtt készíti el, és egy külön erre a célra létrehozott weboldalon kerül majd közzétételre. A weboldal a tervek szerint évente frissül majd az újabb tanulmányokkal.

 

A teljes anyag IDE kattintva tölthető le.

 

Címkék: , ,