Mítosz Vadászat – A hulladék nyomában

ReCity Magazin
Szerző: · 2016-01-26 | 16:14· Csemete

A KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. kreatív pályázatot hirdet középfokú oktatási intézmények osztályai számára a hulladékgazdálkodás mítoszainak bemutatására, a mítoszok mögött rejlő valóság megismerésére.

A jelentkező középfokú oktatási intézmények osztályainak (10-30 fős csoportok, 14-18 éves korosztály) feladata egy olyan képi anyag elkészítése, amely bemutatja, hogy a hulladékgazdálkodás területén milyen félreértésekkel, tévhitekkel, és ehhez képest milyen valósággal lehet találkozni nap mint nap.
A képi anyag elkészítése során elsősorban a szelektív hulladékgyűjtéshez, a szelektíven gyűjtött anyagok hasznosításához kapcsolódó témákban várják az egyedi ötleteket.

Pályázat benyújtása, formai követelmények

Mítoszvadászat
Az elkészített anyag elektronikus formában megjelenő animáció, montázs, kép, képsorozat, zenei betéttel ellátott képi anyag, bemutató, prezentáció lehet.
A cél, hogy az elkészített anyag ötletes, érdekes legyen, nem feltétel a téma tudományos megközelítése, bemutatása.
A tetszőleges technikával elkészített anyagot a mitoszvadasz.kexport.eu/palyazat/palyazat-beadasa weboldalra kell feltölteni (maximum 16 MB méretben).

Amennyiben a feltöltendő fájl mérete meghaladja a 16 MB-ot, a pályázatot saját weboldalra feltöltve vagy egy nagyfájlküldő rendszerrel készült linket a megjegyzés rovatba illesztve is el lehet küldeni.
Engedélyezett fájltípusok: zip, rar, pdf, doc, xls, ppt, jpg, jpeg, gif, png.
Egy pályázó csoport több pályázatot is beadhat, egyetlen megkötés: minden pályázatot külön megnevezéssel (címmel) kell benyújtani.
Saját készítésű alkotásokat várnak; montázst/több fotót tartalmazó anyag készítése esetén kevesebb, mint 50%-ban használható fel más által készített fotó, továbbá a más által készített fotó forrását meg kell jelölni.

Díjazás

A nyertes pályázók mítoszvadászatra indulhatnak: egész napos hulladékos élményprogram keretében ismerhetik meg Magyarország hulladékgazdálkodási gyakorlatát, hulladékgyűjtő és -kezelő létesítményeit országszerte.
Összesen 10 nyertes iskolai csoport kerül kiválasztásra, egy nyertes csoport maximum 30 főből állhat.

Mítoszvadászat

A pályázat benyújtásának határideje

2016. január 31.

A nyertes csoportok élménykirándulásainak várható időpontja: 2016. február 22. és 2016. február 26. között.

A Mítosz Vadászat pályázat az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának támogatásával valósul meg. Pályázati azonosító: OKTFNHI-LSZF/2015-01 – „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás” – www.szelektalok.hu

Címkék: , ,