Ökoszalon

Ökoszalon

E rovat témája a városok kulturális sokszínűségének bemutatása “zöld szemmel”. Film, könyv és kiállítás kritikák és recenziók, klub és fesztivál ajánlók. No és persze ökodizájn minden mennyiségben!

A "Köztünk élnek" verseny célja, azokat az embereket, csoportokat bemutatni, akik ma a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek.

ÖKO-Sziget negyedszer

Szerző: · 2018-03-12 | 10:52· Ökoszalon
Az általános iskolásoknak szóló egyik legnagyobb környezetvédelmi ismeretterjesztő rendezvény - az ÖKO-Sziget - fókuszában idén a fogyasztói szokások állnak.

Valyo Kikötő

Szerző: · 2018-03-06 | 19:15· Ökoszalon
Már most a kedvenc helyünk a Valyo (Város és Folyó) Egyesület új projektje, a Valyo Kikötő. Aki járt anno a Valyo!Parton, vagy egyszer is végigsétált a Szabihídon, az tudja, hogy valami nagyon-nagyon jó dolog fog történni Budapesttel.

2018. március 15-ig lehet nevezni hulladékból készülő szobrok terveivel a Trash Art Magyarország művészeti programra. Fókuszban a biodiverzitás!

Több mint ötszáz pályázó közül idén először egy magyar művészt, Belső Pétert is beválogatták az Artrooms Roma kiállításra.

A HOLNAP c. film meghívó egy olyan világba, ahol együtt, összefogásban, civil kurázsival minden nép megtalálhatja a saját lehetőségeit.

Emberszabású majmok, kutya, delfin - általában ezeket az állatfajokat tartják a legintelligensebbeknek. Pedig a hollónak is számos "emberi" tulajdonsága van.

Van az állatoknak lelke?

Szerző: · 2018-01-28 | 08:57· Ökoszalon
Vajon az állatok hozzánk hasonlóan lélekkel rendelkező érző lények, vagy csupán az ösztöneik hajtják őket? Peter Wohlleben új könyve ennek jár utána!

Lö pá

Szerző: · 2018-01-03 | 17:50· Ökoszalon
Hogyan búcsúzzunk 2017-től? Csendesen, senkitől sem elköszönve? Biccentve? Stílusosan? Csattanóval? Vagy csak mondjunk egyszerűen annyit: Lö pá?

Saját kezűleg könnyen és gyorsan elkészíthető DIY ajándék ötletek az utolsó utáni pillanatra. Ugye ismerős a helyzet? 3 ötlet az örökké halogatóknak!

9+1 ajándék ötlet

Szerző: · 2017-12-22 | 15:15· Ökoszalon
Gyorsan, könnyen elkészíthető ajándék ötletek, amivel a leselejtezett ruháknak, terítőknek, kiürült befőttesüvegeknek, parafadugóknak is új életet adhatsz.

Egy igazi környezetbarát ajándék, ami nemcsak újrahasznosított anyagból készül és házilag könnyen elkészíthető, de még a hulladéktermelésünket is csökkenti!