Számlanyitás otthonról

Doró Viki
Szerző: · 2017-09-25 | 19:48· Etikus üzlet

A MagNet Bank legújabb szolgáltatása azok számára könnyíti meg a számlanyitást, akiknek a lakóhelyén nincs bankfiók, vagy akiknek megerőltető lenne egy bankfiókig eljutniuk (pl. idősek, kismamák, mozgássérültek). 

 

Magyarország első közösségi bankja, a MagNet Bank számos olyan szimpatikus szolgáltatással rendelkezik, amelyek miatt érdemes a pénzügyeik iránt felelősséget érző személyeknek itt számlát nyitniuk. Elég csak a becsületkasszás számlavezetésre, vagy az adott ügyfél által generált banki profit 10%-áról lemondó – és azt jótékony, az ügyfél által kiválasztott civil szervezet számára felajánlható – Közösségi Adományozási Programra (KAP) gondolni.

MagNet-Bank-logo

Habár az ügyintézés külön élmény – bármelyik MagNet bankfiókról legyen is szó – mégis nagy kedvencünk a nemrégiben átalakított Bartók Béla úti fiók, ahol hangulatos – egyáltalán nem megszokott banki – környezetben intézhetjük pénzügyeinket. Sőt, akár egy finom fair trade kávét és szendvicset is elfogyaszthatunk közben, utóbbi alapanyagait a szigorúan helyi termelőkkel együttműködő Farmbistronak köszönhetően.
Sajnálatos, hogy erről az élményről sok vidéken élőnek le kell mondania, hiszen ilyen különleges bankfiók csak Budapesten (2 db) és Székesfehérváron van.

 

Házhozszámla

Mostantól viszont azoknak sem kell lemondaniuk a MagNet Bank nyújtotta szolgáltatásokról, akik olyan magyarországi településen élnek, ahol nincs bankfiók. A Házhozszámla az ő kényelmüket szolgálja. Csak jelezniük kell, hogy szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. A bank egy külső partnere segítségével bárhová eljuttatja a számlanyitáshoz szükséges, előre kitöltött papírokat, a helyszínen elvégzi a törvény által előírt ügyfélazonosítást, így vidéken akkor és ott lehet magánszámlát nyitni, ahol csak szeretnénk.

legs-window-car-dirt-road-51397

Első lépésként a MagNet honlapján el kell indítanunk az online számlanyitási folyamatot. Ennek végén a bankszámlánk azonnal megnyílik, létrejön a NetBank ügyfélfiókunk, sőt már bejövő utalást is fogadhatunk, de tranzakciót kezdeményezni csak a papírok aláírását követően lesz lehetőségünk. Ekkor “lép be” a bank erre szerződött partnere a folyamatba, aki felveszi velünk a kapcsolatot, mi pedig kiválaszthatjuk, hogy hol és mikor lesz alkalmas számunkra a találkozás.
Természetesen a lehetőség a Budapesten élők számára is áll. Ha valaki kisbabával gyesen van otthon, netán idős kora miatt nem szívesen utazik már tömegközlekedéssel, vagy mozgásában korlátozott – nem kell mást tennie, mint jeleznie a bank felé számlanyitási igényét.

A MagNet Bank több mint 21 éve működik nyereségesen a legnagyobb hazai, 100%-ig magyar magántulajdonban lévő pénzintézetként. 2016-ban immáron hatodik alkalommal nyerte el az Év társadalmilag felelős bankja kitüntetést a MasterCard Év Bankja versenyen.

 

Címkék: ,