Szuper ajándék: környezetbarát CD-naptár!

ReCity Magazin
Szerző: · 2016-12-19 | 20:41· Ökoszalon

Egy új, hazai dizájn csapat – az I love recycling – piacra lépését jól időzítette és egy nem is akármilyen termékcsaláddal lépett a nyilvánosság elé. Hiszen karácsonyra mindenki olyan ajándékot szeretne adni, ami egyszerre kedves, praktikus, személyre szóló – és környezetbarát!  

 

Szerencsére egyre könnyebb kreatív ajándékokat, dizájn termékeket fellelnünk Budapesten és más vidéki városokban is. Köszönhető ez az iparág fellendülésének és az aktuális trendeknek, melyek közül kiemelkedik a természetes vagy újrahasznosított anyagokból készült alkotások hódítása.

iloverecycling2

 

Ilyen ajándék lehet az I love recycling dizájn csapat első terméke, a hazánkban kereskedelmi forgalomban először kapható környezetbarát asztali naptár is, amelynek alapját a mindenki számára jól ismert CD tok adja.
Az ebbe rejtett naptárak 100%-ban fogyasztói hulladékból, újrahasznosított papírból készülnek, a rájuk nyomott minták növényi, biológiailag lebomló festékanyagból származnak, és karbonsemleges, zöld nyomdában készülnek. A naptár webshopon keresztül rendelhető, akár személyes átvételre is van lehetőség és kérhető CD tokkal és anélkül is.
Egy ilyen konstrukcióra joggal használhatjuk  környezetbarát, öko vagy zöld jelzőket, hiszen az ötletgazdák a termék minden eleménél gondosan ügyeltek arra, hogy a lehető legkisebb környezeti kárt okozzák.

iloverecycling3

„Mindenképpen csak olyan anyagokban gondolkodtunk, amelyek újrahasznosított anyagból származnak és/vagy sokszor újrahasználhatóak. Kissé ellentmondásosnak tűnik, hogy a műanyagból készült tok mitől környezetbarát, de ha sokszor sokféleképpen használjuk, nem pedig kidobjuk, mert már nem kell CD tartónak, már ezzel is jót teszünk környezetünknek. Törekedtünk a sokszínűségre, hogy minél több embert megszólítsunk, és környezettudatos ajándék választására ösztönözzünk” – mondta Hagara-Nagy Nóra, az iloverecycling.hu egyik alapítója.

Nóra elkötelezettsége a környezetvédelem iránt nem új keletű, neve szakújságíróként és bloggerként is ismerősen csenghet sokak számára.

Ahogy fentebb írtuk, nem egy termék, hanem máris egy egész termékcsalád kapható, összesen 20 féle grafikával érhetők el az asztali naptárak a webáruházukban. Ezek között nagyon sokféle stílus megtalálható: az állatkástól kezdve a sütisen keresztül egészen a vintage biciklisig, de van, amelyen Budapest nevezetességei szerepelnek. Az egyik kedvencünk a színezhető mandalás, ami egy feszült időszakban kitűnő stresszoldó lehet.

iloverecycling1

 

Az I love recycling égisze alatt folyamatosan kerülnek majd forgalomba saját tervezésű zöld design termékek, elsősorban irodai kellékek és divatcikkek.

 

A képek forrása: iloverecycling.hu

 

Címkék: