VIII. Magyar Passzívház Konferencia

ReCity Magazin
Szerző: · 2015-02-05 | 13:59· Kő kövön

A Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) 2015. február 20-án nyolcadik alkalommal szervezi meg konferenciáját. Az esemény fókuszában a januártól életbe lépő szigorúbb Európai Uniós energetikai szabályozás, valamint az új technológai megoldások állnak.

Az Európai Parlament és Tanács 2010-ben kihirdette „Az épületek energiahatékonyságáról – Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)” szóló 2010/31/EU számú irányelvet, melynek lényege a „20-20-20” szlogennel jellemezhető. A számok értelmében a cél az üvegházhatást okozó gázok 20%-os csökkentése, az energiahatékonyság 20%-os javítása és a megújuló forrásokkal biztosított energiafelhasználás 20%-os részaránya (az 1990-es szinthez képest).
 
E célok eléréséhez a hazai energiafelhasználás jelentős, a világátlagnál kb. 10%-kal nagyobb részét adó épületüzemelés radikális megváltoztatása szükséges. Ennek érdekében a térelhatárolások eddiginél átfogóbb, illetve szélesebb körű elemzése, valamint átértékelése szükséges. Az energetikai szabályozásban 2015. január elejétől szigorúbb követelmények kerülnek bevezetésre, melyeket újszerű alkalmazástechnikával kell kezelni.
 

A MAPASZ 2008-as alakulása óta szervezi programjait az innovatív építési megoldások, a passzívházak népszerűsítése és az energiahatékony megoldások terjesztése érdekében.
 
Következő rendezvénye a VIII. Magyar Passzívház Konferencia, melynek célja olyan ajánlások közreadása, melyek bemutatják a lehetséges veszélyforrásokat, a helyes kialakítást, ezzel megkönnyítve és biztonságosabbá téve az építészek és mérnökök munkáját.

Időpont: 2015. február 20.
Helyszín: Syma Sport- és Rendezvényközpont (Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 1.)
 
A konferencia a Tetők-Falak-Homlokzatok+Energetika kiállítás kísérőrendezvénye.

Olvasd el a passzívházakról szóló írásunkat is!

Százlakásos passzívház
100 lakásos passzívház Angyalföldön

 

Ízelítő a konferencia témaköreiből:

–      nemzetközi trendek, újdonságok az EU energia- és klímapolitikájában
–      energiahatékony épületek energiafogyasztás-számításának speciális kérdései
–      építési részletképzések, épületgépészeti megoldások
–      új Uniós költségvetési időszak – új energetikai pályázatok

Jelentkezés ide kattintva.
 
További információ a MAPASZ honlapján vagy Friedmann Ani titkártól kérhető (+36 30 288-6149, mapasz@mapasz.hu elérhetőségeken). 

 

Címkék: ,