Be

Be

E rovat témája minden, amit felhasználunk, kezdve a megújuló energia városi hasznosításától az energhiahatékonyság növelésének alternatíváin keresztül, a vízgazdálkodás és élelmiszer-(ön)ellátás urbánus módszereinek bemutatásáig.

Az egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó Gasztro Randi célja, hogy összekösse a vendéglátóhelyeket a minőségi alapanyagokat előállító hazai termelőkkel.

Tavasz, diéták, buktatók

Szerző: · 2017-03-06 | 19:20· Be
A tavasz az önsanyargató diéták időszaka. A szigorú szabályoknak nehéz megfelelni és nem is biztos, hogy érdemes. Inkább figyeld a tested jelzéseit!

Biosmink – Csak természetesen!

Szerző: · 2017-02-01 | 16:36· Be
Fürjes Orsolya biosminkes azoknak a nőknek nyújt segítséget, akik valamilyen érzékenységgel, allergiával küzdenek. Belőlük pedig több van, mint gondolnánk!

5. születésnapjukat ünneplik a Felelős Gasztrohősök! Számtalan kampány, előadás és kiállítás áll már mögöttük, így bizton állítják: a környezetvédelemhez is a gyomron át vezet az út.

Mutasd a tojásod!

Szerző: · 2016-11-25 | 15:59· Be
Honnan tudom megállapítani, hogy a tojás, amit vásároltam, milyen tartásból és melyik országból származik? A Felelős Gasztrohős kampánya ebben segít!

A Felelős Gasztrohős Alapítvány 3. alkalommal szervezte meg az éttermek és a hazai termelők közti párbeszédet és együttműködést szorgalmazó Gasztro Randit.

Élelmiszermentő applikáció

Szerző: · 2016-10-05 | 15:47· Be
Hamarosan tesztüzembe lép a SavingFood applikáció, amely társadalmi összefogásra hív az élelmiszer-pazarlás ellen! A cél: összekötni a felesleget a szükséglettel.

2016-ban, immáron 11. alkalommal hirdetik meg a MOL Zöldövezet Programot, ami közösségi kertek létrehozását, társasházak belső kertjeinek, illetve települések parkjainak zöldülését támogatja.

Akik nem adják fel

Szerző: · 2016-08-05 | 08:18· Be
Fenntartható mezőgazdálkodás roma közösségekben? A BAGázs Egyesület, a Nem Adom Fel Kázsmárk Egyesület és a Pillangó Fejlesztések Egyesület példája bizonyítja, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

A Master Good baktalórántházi új csirketelepének világszerte hírét viszi a McDonald's, ugyanis a családi gazdaság beruházása elnyerte a megtisztelő Mintagazdaság címet. Ez a kitüntetés a fenntarthatóság szempontjainak érvényesülését is jelenti.

„Mit egyek reggelire, ebédre, vacsorára és a köztes időben is úgy nassolnék valamit!” – a legtöbb ember bele sem gondol abba, hogy milyen szerencsés, hogy csupán azon kell törnie a fejét, hogy kitalálja, milyen ételt fogyasszon az adott napszakban. Magyarországon sajnos nem mind

Közösségi kertre a nagyvárosban élők vágynak leginkább – gondoltam korábban – , hiszen számukra lehet fontos napi pár órás kerti munka erejéig kiszakadni a városi nyüzsgésből. Ám a Dunakeszin lévő, helyi lakosok által létrehozott Duna-kert arról győzött meg: egy közös