Be
E rovat témája minden, amit felhasználunk, kezdve a megújuló energia városi hasznosításától az energhiahatékonyság növelésének alternatíváin keresztül, a vízgazdálkodás és élelmiszer-(ön)ellátás urbánus módszereinek bemutatásáig.
Fenntartható mezőgazdálkodás roma közösségekben? A BAGázs Egyesület, a Nem Adom Fel Kázsmárk Egyesület és a Pillangó Fejlesztések Egyesület példája bizonyítja, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen!
A Master Good baktalórántházi új csirketelepének világszerte hírét viszi a McDonald's, ugyanis a családi gazdaság beruházása elnyerte a megtisztelő Mintagazdaság címet. Ez a kitüntetés a fenntarthatóság szempontjainak érvényesülését is jelenti.
„Mit egyek reggelire, ebédre, vacsorára és a köztes időben is úgy nassolnék valamit!” – a legtöbb ember bele sem gondol abba, hogy milyen szerencsés, hogy csupán azon kell törnie a fejét, hogy kitalálja, milyen ételt fogyasszon az adott napszakban. Magyarországon sajnos nem mind
Közösségi kertre a nagyvárosban élők vágynak leginkább – gondoltam korábban – , hiszen számukra lehet fontos napi pár órás kerti munka erejéig kiszakadni a városi nyüzsgésből. Ám a Dunakeszin lévő, helyi lakosok által létrehozott Duna-kert arról győzött meg: egy közös
Szeretnél még sokáig tengeri herkentyűket látni az étlapon? Akkor most egy darabig egyél magyar halat! A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Szimpla májustól június közepéig tartó új kampánya amellett, hogy a környezettudatos étkezésre irányítja a figyelmet, a magyar halakat
Végre itt a tavasz, a balkonkertészek munkába lendültek! Ideje elgondolkodnunk erkélyük idei növényesítésén. Lehet, hogy éjszakánként még fagy, de a palántanevelést ilyenkor kell elkezdeni. Ehhez viszont tudnunk kell mit és mennyit akarunk termeszteni.
Az Egyemmeg! Nap április 16-án 5 városban, 25 programmal várja a kicsiket és nagyokat! Lesznek családi és gyerekprogramok, koncertek, bábelőadások, meseórák, veteményes kalandok, gasztroslam, fenntartható uzsonnakészítés. Fellép Bognár Szilvi, Gubás Gabi és a Hahó Együttes.
Milyen téli zöldségeket ismersz a krumplin és a sütőtökön kívül? Elindult a Felelős Gasztrohős és a Szimpla Kert közös kampánya, a Télen termett táplálék!
Az utcát fűtöd, de nincs pénzed a felújításra? Az Energiaklub és a MEHI projektje azt bizonyítja, hogy akár 62%-os megtakarítás is elérhető lenne, ha az állam támogatná a lakóépületek felújítását.
Közösségi kert indul hamarosan az Óbudai Kulturális Központ udvarán! III. kerületi lakos vagy és szívesen kertészkednél? Ezt ne hagyd ki!
Az idén 5. alkalommal meghirdetett EnergiaKözösségek program célja, hogy a háztartások energiatudatosságát és -hatékonyságát növelje.
A termelőknek felvevőpiacra, az éttermeknek helyi, minőségi alapanyagokra van szükségük. Őket köti össze a Felelős Gasztrohős és a YouTyúk.hu új kezdeményezése, a Gasztro Randi.