Kő kövön

Kő kövön

E rovat témája épített környezetünk, a környezettudatos – ember és nem járműközpontú – várostervezés és -fejlesztés kérdéseitől kezdve a fenntartható építészeti megoldások bemutatásáig.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) 2018. március vége-május között integrált képzés-sorozatot indít 8 választható modullal.

A professzionálisan megtervezett és kivitelezett szigeteléssel nemcsak a gázszámla közel 50%-át, de rengeteg időt és sok bosszúságot is megspórolhatunk.

A WorldGBC jelentése szerint a világítás, a beltéri levegőminőség, a hőkomfort és az akusztika fenntartható fejlesztése pozitív hatással lehet a diákokra.

Csak a támogatások hajtják a lakossági építőipari piacot vagy vannak olyan megoldások, amelyek ezek nélkül is képesek elindítani a beruházásokat?

Az építőipar fellendülése kőzetgyapot hiányt eredményezett. Ez pedig megnöveli a lakó- és ipari területeket érintő tüzek kockázatát.

A 800 kilogramm teherbírású okospad teljes mértékben napelemből származó energiát használ, ami nemcsak telefontöltésre, hanem internetezésre is használható.

Magyarországon a szálló por fő előidézője, hogy a lakosság közel 37%-a fosszilis energia felhasználásával fűti nem, vagy nem megfelelően szigetelt otthonát.

A hideg idő beálltával fontos, hogy jogosultsággal rendelkező szakemberrel ellenőriztessük a kazán és a konvektor állapotát, ha pedig elromlott, törekedjünk a minőségi cserére.

A HuGBC október 26-án konferenciát szervez hazai és nemzetközi előadókkal "Better Place for People - A zöld és élhető épített környezetért" címmel.

A NULLA a mi hősünk!

Szerző: · 2017-09-12 | 22:31· Kő kövön
A 2017-es Nemzetközi Zöld Építés Hetének fókuszában ezúttal a NET ZERO épületek állnak, de idén is a program része lesz egy konferencia és a Green Walk is.

Az Ökológiai Túllövés Napja 2017-ben augusztus 2-ára esik. Ökológiai lábnyomunk azzal is csökkenthető, ha a családi házak energiahatékonyságát növeljük.

Egy családi ház korszerű hőszigetelésével nemcsak annak értéke nő, de a megtakarításból a beruházáshoz esetleg szükséges hitel részletei is törleszthetők.