Be

Be

E rovat témája minden, amit felhasználunk, kezdve a megújuló energia városi hasznosításától az energhiahatékonyság növelésének alternatíváin keresztül, a vízgazdálkodás és élelmiszer-(ön)ellátás urbánus módszereinek bemutatásáig.

Magyarország “superfood”-jai

Szerző: · 2017-07-17 | 14:05· Be
Superfood az, ami tápanyagban gazdag, messziről jött, drága és divatos? Korántsem! Hazánkban is sok szuper élelmiszer van, amiből érdemes többet fogyasztani!

Az egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó Gasztro Randi célja, hogy összekösse a vendéglátóhelyeket a minőségi alapanyagokat előállító hazai termelőkkel.

Tavasz, diéták, buktatók

Szerző: · 2017-03-06 | 19:20· Be
A tavasz az önsanyargató diéták időszaka. A szigorú szabályoknak nehéz megfelelni és nem is biztos, hogy érdemes. Inkább figyeld a tested jelzéseit!

Biosmink – Csak természetesen!

Szerző: · 2017-02-01 | 16:36· Be
Fürjes Orsolya biosminkes azoknak a nőknek nyújt segítséget, akik valamilyen érzékenységgel, allergiával küzdenek. Belőlük pedig több van, mint gondolnánk!

5. születésnapjukat ünneplik a Felelős Gasztrohősök! Számtalan kampány, előadás és kiállítás áll már mögöttük, így bizton állítják: a környezetvédelemhez is a gyomron át vezet az út.

Mutasd a tojásod!

Szerző: · 2016-11-25 | 15:59· Be
Honnan tudom megállapítani, hogy a tojás, amit vásároltam, milyen tartásból és melyik országból származik? A Felelős Gasztrohős kampánya ebben segít!

A Felelős Gasztrohős Alapítvány 3. alkalommal szervezte meg az éttermek és a hazai termelők közti párbeszédet és együttműködést szorgalmazó Gasztro Randit.

Élelmiszermentő applikáció

Szerző: · 2016-10-05 | 15:47· Be
Hamarosan tesztüzembe lép a SavingFood applikáció, amely társadalmi összefogásra hív az élelmiszer-pazarlás ellen! A cél: összekötni a felesleget a szükséglettel.

2016-ban, immáron 11. alkalommal hirdetik meg a MOL Zöldövezet Programot, ami közösségi kertek létrehozását, társasházak belső kertjeinek, illetve települések parkjainak zöldülését támogatja.

Akik nem adják fel

Szerző: · 2016-08-05 | 08:18· Be
Fenntartható mezőgazdálkodás roma közösségekben? A BAGázs Egyesület, a Nem Adom Fel Kázsmárk Egyesület és a Pillangó Fejlesztések Egyesület példája bizonyítja, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

A Master Good baktalórántházi új csirketelepének világszerte hírét viszi a McDonald's, ugyanis a családi gazdaság beruházása elnyerte a megtisztelő Mintagazdaság címet. Ez a kitüntetés a fenntarthatóság szempontjainak érvényesülését is jelenti.

„Mit egyek reggelire, ebédre, vacsorára és a köztes időben is úgy nassolnék valamit!” – a legtöbb ember bele sem gondol abba, hogy milyen szerencsés, hogy csupán azon kell törnie a fejét, hogy kitalálja, milyen ételt fogyasszon az adott napszakban. Magyarországon sajnos nem mind